w

Na sukces owocu pracuje w sadzie cała rodzina! Gospodarstwo Sadownicze Dziekan.

Rok jest w porównaniu do dwóch poprzednich udany, może mniej jest owoców, ale są ładniejsze i dorodniejsze. W tym roku nie brakowało im wody. Dlatego nasze jabłka ładnie się wybarwiły i mają lepsze walory smakowe – informuje Janusz Dziekan o swoich plonach w „AGRO fakty” TVP3

Rok jest bardzo trudny przez zmienną i nieprzewidywalną pogodę oraz wpływ pandemii.

Ceny jabłek przemysłowych zaczęły spadać myśle, że to nie dobre zjawisko, bo tych jabłek nie ma. Zakłady przetwórcze się pytają o jabłka przemysłowe, że ich brakuje, ale nie chcą podnosić ceny. Uważam, że te ceny są za niskie w porównaniu do tego co mamy w naszych sadach –  mówi Janusz Dziekan w programie „AGRO fakty” TVP 3

Janusz Dziekan jest sadownikiem, który postawił na rozwój w przetwórstwo.

Cześć owoców, które zbieramy w sadzie trafia do przetwórstwa na soki naturalne. Jabłka, które przeznaczamy na soki nie widzą ziemi, są to jabłka zrywane ręcznie lub wybierane wczasie sortownia – Janusz Dziekan w TVP3 „AGRO fakty”

#sokizdolinybaryczy #naturalnesoki #sokidziekan #dolinabaryczypoleca #dbp #produktpolski #sadydziekan

A Wy jaki smak lubicie? 😉

Opublikowany przez Gospodarstwo Sadownicze Dziekan Środa, 9 września 2020

 

Na sukces owocu pracuje w sadzie cała rodzina!

Jestem odpowiedzialna za certyfikowaną produkcję owoców. Nasze owoce są zdrowe nie posiadają, pozostałości środków ochrony roślin – mówi w „AGRO faktach” Ewa Dziekan

Ja prowadzę w gospodarstwie dokumentację związana z prowadzeniem gospodarstwa – Magdalena Plota

Pomagam rodzicom, wykonuję zabiegi ŚOR, pomagam przy zbiorach, zajmuję się handlem – informuje w TVP 3 „AGRO fakty” Michał Dziekan

U Dziekanów, jak u i innych sadowników można kupić jabłka prosto z sadu! 

Opublikowany przez Gospodarstwo Sadownicze Dziekan Czwartek, 1 października 2020

 

źródło: TVP3 „AGRO fakty”

UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Paweł First z gminy Sadkowice: „… 80 groszy za kilogram jabłka u rolnika, a w markecie 6 złotych”

Walka o surowiec do przetwórstwa! Czy będą kolejne podwyżki na jabłka przemysłowe?