w ,

Chronione Oznaczenie Geograficzne

Chronione Oznaczenie Geograficzne, to coś zdecydowanie więcej niż tylko naklejka, którą znajdziecie na Jabłkach Grójeckich.

Jest to oznaczenie, które może być nadane produktom regionalnym charakteryzującym się wysoką jakością. Ich nazwa zawsze nawiązuje do miejsca, w którym danym produkt jest wytwarzany, dlatego też Jabłka Grójeckie pisane są zawsze z dużej litery. Warto zauważyć, że nie każde jabłko z terenu grójecczyzny, to Jabłko Grójeckie i nie należy ich mylić z potoczną nazwą jabłka z Grójca lub jej podobnymi. Aby uzyskać Chronione Oznaczenie Geograficzne sadownicy uprawiający Jabłka Grójeckie muszą spełnić wiele rygorystycznych wymogów. Dotyczą one samego procesu produkcji jabłek, miejsca, w którym są uprawianie oraz zastosowania się do wymogów krajowych i światowych norm bezpieczeństwa żywności. Co więcej, normy te podlegają stałej kontroli, nawet po uzyskaniu Chronionego Oznaczenia Geograficznego.

Wybierając produkty oznaczone ChOG mamy pewność, że otrzymujemy produkt o najwyższej możliwej jakości i bezpieczeństwie.

Każde Jabłko Grójeckie to owoc klasy premium. Wysokie standardy bezpieczeństwa sprawiają, że możemy je jeść w najzdrowszej formie, a więc na surowo i koniecznie ze skórką. Wystarczy je tylko umyć.

UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dlaczego nie należy handlować jabłkiem za wagę w skrzyni ?!

Sektor ogrodniczy wita Nowy Rok. Jest optymizm i życzenia większej przewidywalności.