Polityka prywatności & Pliki cookies

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności reguluje sposób, w jaki Kobieta w sadzie gromadzi, wykorzystuje, utrzymuje i ujawnia informacje zebrane od użytkownika ze strony internetowej www.kobietawsadzie.pl. W dniu 25 maja 2018 roku rozpoczęło swoje obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO). W związku z nim jestem zobowiązany do poinformowania o następujących faktach i uprawnieniach:

  1. Administratorem danych osobowych jest portal www.kobietawsadzie.pl . Ochrona danych odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa, a ich przechowywanie ma miejsce na zabezpieczonych serwerach.
  2. Dane osobowe podlegające przetwarzaniu: imię, nazwisko, e-mail, numer telefonu, informacje dotyczące Państwa uroczystości.
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu odpowiedzi na zapytanie skierowane przy użyciu formularza kontaktowego.
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak brak wyrażenia zgody na przetwarzanie danych uniemożliwia świadczenie w/w usługi.
  5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres roku od daty wysłania zapytania.
  6. Przysługuje Państwu prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
  7. Posiadają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Kontakt z administratorem danych osobowych możliwy jest poprzez adres e-mail: kobietawsadzie@gmail.com

Nieosobowe dane identyfikacyjne

Strona gromadzi nieosobowe informacje identyfikacyjne na temat Użytkowników, ilekroć wchodzą oni w interakcję z moją Stroną. Nieosobowe dane identyfikacyjne obejmują nazwę przeglądarki, rodzaj komputera i informacje techniczne na temat sposobu, w jaki Użytkownicy łączą się z moją Stroną, dla przykładu: system operacyjny, wykorzystywani dostawcy usług internetowych, rodzaj przeglądarki internetowej oraz inne podobne informacje. Informacje te są gromadzone z pośrednictwem firmy Google z siedzibą w Mountain View, Kalifornia, Stany Zjednoczone. Są one wykorzystywane do prowadzenia statystyk odwiedzin oraz ulepszania mojej strony internetowej.

Pliki Cookies

Cookies, czyli ciasteczka, to niewielkie pliki tekstowe zawierające dane informatyczne, które pozwalają na prawidłowe funkcjonowanie stron serwera. Są one przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki te pozwalają na rozpoznawanie urządzenia użytkownika i odpowiednie dostosowanie wyglądu do jego indywidualnych potrzeb. Cookies pełnią bardzo ważna funkcję, ułatwiają korzystanie z internetu, pozwalają na lepsze, szybsze, bezpieczniejsze i wygodniejsze wykorzystywanie go. W ramach Strony stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” oraz „stałe”. Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

UDOSTĘPNIJ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •