W sadach trwa obecnie okres cięcia zimowego. Wielu sadowników idąc z duchem technologii w swoich sadach wykorzystuje sekatory elektryczne. Urządzenia te mają wiele zalet a największą z nich jest wydajność, która pozwala zredukować czas pracy o 30% w porównaniu z tradycyjnym cięciem. Przy zakupie sekatora elektrycznego warto postawić na sprawdzone marki oraz autoryzowane punkty sprzedaży. Jedną z polecanych przez sadowników i godnych zaufania marek jest np. Campagnola. Dlaczego to tak ważne aby postawić na produkty certyfikowane!? Sekatory elektryczne kupione z nieznanego miejsca i nieznanego pochodzenia lub po podejrzanie okazjonalnej cenie mogą wyrządzić wiele szkód!
„W grudniu 2019 roku koło godziny 19:40 zostali zadysponowani Strażacy do zadymienia w piwnicy pod domem w miejscowości Mniszew. Na miejscu pomieszczenia były całkowicie wypełnione gęstym dymem. Pożar zaczął przybierać na sile w pomieszczeniu ale natychmiast został przygaszony przez Strażaków. Spaleniu uległo kilka przedmiotów w tym stolik i ładowarka do baterii sekatora elektrycznego, która to prawdopodobnie doprowadziła do powstania pożaru. Dzięki prawidłowej reakcji domowników (NIE wietrzenie pomieszczenia objętego pożarem, co skutkowało brakiem tlenu potrzebnego do reakcji spalania) oraz szybko podjętych działań przez strażaków na całe szczęście nie doszło do tragedii oraz skala powstałych strat była niewielka.”
To może podać nazwę lub producenta,może to ten certyfikowany…
Tylko CHINCZYK KOSZTUJE 300zł A Z Europy KILKA TYS zł?