w

Zmniejszyć straty żywieniowe

Jednym z bardzo ważnych światowych trendów jest dbałość o zmniejszenie strat żywności.

Dla sadowników promowanie rozwiązań utrzymujących dłuższe utrzymywanie świeżości jabłek powinno być wyjątkowo ważne, gdyż, kampanie zmniejszania strat w żywności w wielu krajach m.in. w Niemczech przyczyniają się obecnie do zalegania na półkach w sieciach sprzedaży niższej, jakości owoców i trudnościami w sprzedaży kolejnych, już wysokiej, jakościpartii owoców z kolejnych sezonów.

W związku z tym w wielu kampaniach promocyjnych producenci owoców z UE stawiają na hasła związane z zapobieganiem marnotrawieniu żywności, pokazują jak ich produkty mogą budować strategię zapobiegania przez partnerów handlowych marnotrawieniu żywności oraz inwestują w patenty utrzymujące świeżość owoców.

źródło: Unia Owocowa

UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sadownicy są zmuszeni poszukiwać nowych sposobów pakowania owoców

Zdrowy styl życia ma wpływ na konsumpcje jabłek