Lato w pełni rozkręca się, a wraz z nim nadszedł czas na szczyt sezonu na polskie owoce jagodowe. Rynki i warzywniaki uginają się pod ciężarem pysznych, słodkich darów natury. To doskonały moment, aby skosztować ich świeżego smaku i uzupełnić dietę o witaminy i minerały.
20 czerwca wybraliśmy się do jednego z warszawskich warzywniaków, aby sprawdzić ceny tych pysznych owoców. Oto co zastaliśmy:
Jerzyny: 20 zł za opakowanie 250 g
Porzeczka czarna: 9 zł za opakowanie 250 g
Porzeczka biała i czerwona: 14 zł za opakowanie 500 g
Agrest zielony i czerwony: 14 zł za opakowanie 500 g
Borówki: 44 zł za kg lub 25 zł za opakowanie 500 g
Maliny: 7-10 zł za 250 g (w zależności od odmiany)
Jagoda kamczacka: 50 zł za kg
Czereśnia: 16 zł za kg
BRAK TRUSKAWEK