w

Ekologiczne soki z Grzymkowic wkrótce pobiją Polskę!

Ksenia Buresz- Biedrzycka i Dawid Biedrzycki dziewięć lat temu zdecydowali, że zainwestują w ekologiczne gospodarstwo. Kupili mały domek w Grzymkowicach i ziemię, postanowili: zaczynamy od uprawy rabarbaru. Okazało się, że jest to doskonały pomysł, z roku na rok zwiększają areał. Powiększyli też zakres owoców, dziś obok rabarbaru, jest też czarna porzeczka, pigwowiec – czytamy na portalu rawa.eglos.pl

Foto: Justyna Napierała

Z owoców powstają soki, które cieszą się dużym powodzeniem.

Niebawem rodzina uruchomi z Internecie sklep, który umożliwi sprzedaż na całą Polskę.

– Zawsze stosujemy naturalne nawozy, teraz jesteśmy w fazie pielenia – mówi Dawid Biedrzycki.

Mają certyfikaty, potwierdzające wysoką jakość produktów. Sami uwielbiają swoje soki, są pełne witamin, nie dość, że dobrze smakują w różnych zestawieniach to jeszcze są bardzo zdrowe.

Hitem ich gospodarstwa jest pigwowiec japoński, to krzew który charakteryzuje się niewielkimi owocami.

 

Wyświetl ten post na Instagramie.

 

Post udostępniony przez Kobieta w Sadzie (@kobietawsadzie)

– Mamy rajskie jabłuszka – mówi pani Ksenia.

Ich produkty można dostać także w sklepach ekologicznych w Rawie Mazowieckiej, Żyrardowie, Mszczonowie i Warszawie. W trakcie powstania sklep internetowy www.ekobiedrzyccy.pl

– Nasza praca to także nasza pasja, chcemy żeby ludzie się zdrowo odżywiali – podkreśla Dawid Biedrzycki.

Odwiedzający gospodarstwo szczególnie podziwiają pigwowiec japoński. To kolczasty krzew należący do rodziny różowatych. Pochodzi z Japonii. Jest szeroko uprawiany w wielu krajach na całym świecie, zarówno dla owoców jak i atrakcyjnego wyglądu. Osiąga wysokość do około 120 centymetrów. Rozrasta się szeroko i gęsto. Liście są jajowate lub łopatkowate, ostro piłkowane i błyszczące. Kwiaty są pięciopłatkowe o barwie ceglastej/ różowo-czerwonej (różne odcienie) lub pomarańczowoczerwonej. Jesienią roślinę zdobią cytrynowożółte, okrągłe i mocno pachnące owoce osadzone wzdłuż gałęzi. Osiągają ok. 3-4 cm średnicy. Najczęściej dojrzewają w październiku (mogą mieć wtedy różowe plamy). Mają gładką, matową skórkę i kwaskowato-cierpki smak – czytamy na portalu rawa.eglos.pl

Dla tych, którzy chcą więcej 😊
Nasze soki 100% naturalne bez dodatku cukru w litrowych butelkach 🙃
Niech przyjemność trwa dłużej… 😉

Opublikowany przez Gospodarstwo Ekologiczne Eko Biedrzyccy Środa, 7 kwietnia 2021

 

zrodlo: rawa.eglos.pl

foto: Justyna Napierała

UDOSTĘPNIJ

3 komentarze

Dodaj odpowiedź
  1. w krótce pojawi się w Polce jak poradzą sobie rolnicy sądów jabłoni gdy kielkója zastrzega jabłoni a płatki zniszczył deszcz i grad. Na gałka gałązkach zamiast małych jabuszek pojawi się szara pleśń i grzyb BEDZIE dobry SOK jabłkowy???Smacznego !!! SPADAM CZY ROSNA POMIDORY BO UWIELBIAM SOK ZE CIUECKE OSTREJ PAPRYLI .POZDRAWIAM .MILEGO WIECZORU.

  2. TOTALNA PORAŻKA !!!TO PYTANIE!!@ ,CZY ŻART HI HI??? BĄDZMY POWAŻNI!NA TEMATY – RACZEJ TU CHODZI O TO!!.NIE BEDZIESZ MIAŁ PAN ,NAWET 1 litra DLATEGO A TO ZE NIE BEDZIE Z CZEGO WYCISNĄC (Kupujesz ja kobieta już jako dziecko wiem że graf i desz to 0 owoców i resztę to przymrozki 1 stopni w Polce zrobiły taką kolej rzeczy Proszę Pana prosić Jezusa jak wysłucha bez urazy. * To nie pieniądze je się ale co Bóg z natury stworzył .Szacun.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Uroczyste odsłonięcie pomnika Profesora Eberharda Makosza w Belsku Dużym

Apelujemy o ostrożność podczas prac polowych! Chwila nieuwagi, wystarczy, aby doszło do wypadku.