w

Spotkanie Truskawkowe – bogaty program prelekcji

Spotkanie Truskawkowe Stowarzyszenia Plantatorów Truskawki

Stowarzyszenie Plantatorów Truskawki serdecznie zaprasza wszystkich plantatorów i sympatyków truskawek na wyjątkowe wydarzenie, które odbędzie się 28 lutego 2025 roku w Hotelu Chynów. W programie spotkania przewidziano szereg interesujących prelekcji oraz Walne Zebranie członków stowarzyszenia.

Spotkanie Truskawkowe – bogaty program prelekcji

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 14:00 i potrwa do 18:30. W tym czasie uczestnicy będą mieli okazję wysłuchać prelekcji ekspertów z różnych dziedzin związanych z uprawą truskawek.

Program spotkania obejmuje następujące tematy:

  • Biostymulacja i ochrona truskawki w oparciu o technologie firmy Symbioz – mgr inż. Szymon Jabłoński z firmy SYMBIOZ przedstawi najnowsze rozwiązania w zakresie biostymulacji i ochrony truskawek.
  • Jak poprawić efektywność nawożenia w warunkach stresowych – dr hab. Marzena S. Brodowska, prof. Uczelni Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, podzieli się wiedzą na temat optymalizacji nawożenia truskawek w trudnych warunkach.
  • Zrównoważone nawożenie truskawek – strategia i praktyka – Magdalena Cieślak-Włodarczyk z Yara Poland omówi strategie i praktyczne aspekty zrównoważonego nawożenia truskawek.
  • Co nas czeka w nowym sezonie odnośnie zatrudnienia pracowników sezonowych? – Marzanna Skoczek, Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy, przybliży uczestnikom kwestie związane z zatrudnieniem pracowników sezonowych w nadchodzącym sezonie.

Miejsce i czas spotkania

Spotkanie odbędzie się w Hotelu Chynów, sala bankietowa, ul. Główna 74, 05-650 Chynów, w dniu 28 lutego 2025 roku.

Serdecznie zapraszamy!

Organizatorzy serdecznie zapraszają wszystkich zainteresowanych do udziału w spotkaniu. To doskonała okazja do zdobycia cennej wiedzy, wymiany doświadczeń oraz nawiązania kontaktów z innymi plantatorami.

W przypadku pytań prosimy o kontakt z Damianem Fudeckim, tel. 781 729 051.

UDOSTĘPNIJ

Kiedyś dominowała przystępność cenowa, ale teraz obserwujemy wyraźny trend w kierunku wyższej jakości i droższych produktów

Nie sprzedamy tego co mamy w chłodniach, tylko to co importerzy chcą w danych momencie kupić