Owoce odmiany REDLOVE można spożywać na wiele sposobów. Świeżo zjedzone, suszone, gotowane lub w połączeniu z mięsem, czerwone aromaty rozwijają swój kulinarny urok wszędzie. Cały urok jabłka jest w jego czerwonej barwie.
Środa, 30 października 2013 r., Był naprawdę wyjątkowym dniem w historii Redloves®, a tym samym także dla pomysłodawcy Markusa Kobelt. Tego dnia po raz pierwszy produkty Redloves® zostały wprowadzone na rynek.
Odmiana charakteryzuje się wyrazistym czerwonym miąższem, plonowanie sięga ponad 50 ton z ha mało tego odmiana nie ma żadnych problemów z rakiem bakteryjnym oraz nie ma specjalistycznych wymagań jeśli chodzi o nawożenie czy warunki uprawy.
Jak się dowiedziałam podczas wywiadu Szwajcaria nie stawia na samą klubową odmianę lecz na cały brand. Mam na myśli, że oprócz produkcji samych jabłek oraz drzew „firma REDLOVE” bierze odpowiedzialność za całą markę Redlove czyli za produkty które są wytwarzane a następnie sprzedawane konsumentom, miedzy innymi: soki, suszone owoce, cydr etc. Redlove to nie tylko odmiana ale wsparcie i zaangażowanie ludzi w promocję marki Redlove.
Więcej informacji oraz odpowiedzi na Wasze pytania dotyczące REDLOVE znajdziecie w filmie niżej, gdzie zapytałam jednego z założycieli o kilka kwestii dotyczącej tej wyjątkowej odmiany: