w

Kolejne przypadki sprzedawania zagranicznej żywności jako polskiej.

Kolejne przypadki sprzedawania zagranicznej żywności jako polskiej. Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno Spożywczych sprawdziła jakość oferowanych śliwek i czereśni. Okazało się, ze w wielu przypadkach brakowało informacji o pochodzeniu, co może sugerować klientowi, ze kupuje rodzimy produkt.

Na jakość trzeba zapracować. Dosłownie. Wiedzą o tym plantatorzy z Doliny Dolnej Wisły, którzy rozsławili miejscowe śliwki węgierki. Sady na skarpach, dostęp do wody, odpowiednie nasłonecznienie- to wszystko sprawia, że owoce są wyjątkowe, a wytwarzane od lat powidła otrzymały europejski znak jakości. Tego nie da się podrobić.
UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Już wkrótce Kubota Demo Tour 2023 ! Co ciekawego pokaże Kubota?

Rząd zdecydował o zwiększeniu limitów zużycia energii