w

Profesjonalne wsparcie w uprawie truskawki – Bisteran

Kwiecień to czas kiedy producenci truskawek intensywnie dbają o swoje plantacje i przygotowują się do owocowania i zbiorów. Najwyższą wartość rynkową mają owoce uzyskane jak najwcześniej, dlatego wielu plantatorów przeniosło produkcję truskawek pod osłony. Owoce z takich plantacji można zbierać już pod koniec kwietnia. Aby uzyskać zdrowe, duże i smaczne truskawki w uprawie pod osłonami należy dobrać odpowiednią odmianę i nawożenie. Pomocne w takiej uprawie przydają się także stymulatory rozwoju, poprawiające wytrzymałość wczesnych truskawek na duże wahania temperatury pomiędzy dniem i nocą. Warto w takim przypadku zastosować preparat Bisteran. Produkt o wyjątkowo wysokich właściwościach stymulujących rozwój i odpornośc roślin oraz ograniczający jednocześnie patogeny fytoftory i szarej pleśni w uprawie truskawek. Może być używany w uprawach ekologicznych po uprzedniej akceptacji przez jednostkę certyfikującą. Spełnia wszystkie cechy produktu ekologicznego jak brak okresu karencji i pozostałości. Wszystkie cechy produktu umożliwiają jego stosowanie w regularnych odstępach czasowych bez jakiegokolwiek ryzyka wystąpienia pozostałości w owocach a owoce nadają się od razudo spożycia.
Owoce z plantacji gdzie stosowany był preparat Bisteran wykazują dłuższą świeżość po zerwaniu i znacznie wyższą odporność na uszkodzenia w transporcie. Stosowany może być już od +5 stopni Celsjusza, dolistnie lub doglebowo. Najlepsze efekty uzyskuje się przy obydwu metodach aplikacji wykonywanych na przemian. Szczegółowe zalecenia oraz informacje dotyczące stosowania preparatu, dawki i terminy zabiegów ustalane są indywidualne przez naszych specjalistów przy zakupie preparatu. Nieszablonowe podejście do każdego problemu i klienta oraz wysoka skuteczność preparatu gwarantuje satysfakcję użytkownika.
UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

SARS-CoV-2: Sadownicy po raz drugi dezynfekują miasto Grójec

Plantatorzy i przetwórcy owoców jagodowych połączyli siły w walce z koronawirusem