w

25 sierpnia obchodzimy Ogólnopolski Dzień Żywności

25 sierpnia obchodzimy Ogólnopolski Dzień Żywności. Święto zostało ustanowione w 2013 r. z inicjatywy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Celem Dnia Polskiej Żywności jest uświadomienie, jak bogata jest oferta rodzimych producentów żywności.

Na co dzień nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele smacznych i zdrowych produktów powstaje w Polsce m.in. kapusta kiszona, ogórki kiszone, twaróg, pieczywo, wędliny, sery. Jakość i smak to ogromna zaleta polskich produktów. Warto jednak pamiętać, że nie jedyna.

Ostatecznie, to my konsumenci, poprzez swoje wybory możemy wspierać polską, dobrą żywność, kształtując tym samym patriotyzm zakupowy i więź ze środowiskiem. Konsumenckie wybory są też niewątpliwym wsparciem dla polskiego rolnictwa i gospodarki – ma to szczególne znaczenie w obecnych czasach.

UDOSTĘPNIJ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

W grupach producentów pojawiły się pierwsze oferty cenowe na Galę!

Chciał kupić ciągnik przez internet. Stracił ponad 11 tysięcy euro!